Termenii si conditiile de utilizare a site-ului zivara.ro

I. Despre Noi
Zivara.ro este oferit de LMP MACRO PRINT SRL  cu sediul in Braila, Str. Plutinei Nr. 7, inmatriculata in Registrul comertului sub nr. J09/646/2015, avand cod unic de inregistrare 35297274 denumita in cele ce urmeaza Societatea.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:
Prin posta la adresa de corespondenta: Str. Plutinei Nr. 7, cod postal: 810527, Braila
Prin e-mail la adresa: contact@zivara.ro
Prin telefon la numarul: 0748 033 909

II. Despre Zivara.ro
Zivara.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon.

III. Proprietatea Intelectuala
Continutul si designul zivara.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin societatii si/sau colaboratorilor sai- acolo unde acest lucru este specificat in mod expres- (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele zivara.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea societatii.
Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale zivara.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea societatii.
Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a zivara.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul zivara.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea societatii.

IV. Inregistrarea ca utilizator
Site-ul zivara.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului zivara.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a zivara.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si societate.
Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile zivara.ro
Daca folositi acest site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe site.
Zivara.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de zivara.ro. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele zivara.ro, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore.
Zivara.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.

V. Datele Personale
Prin inregistrarea ca utilizator al zivara.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului zivara.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele zivara.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de zivara.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.

VI. Procedura de cumparare
Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe zivara.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
- identificarea si alegerea produselor
- inregistrarea dvs. ca utilizator al zivara.ro
- efectuarea platii produselor.

Plata se efectueaza online sau prin transfer bancar/ordin de plata sau ramburs, in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005.
- livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca este cazul.
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe zivara.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care site-ul isi deruleaza operatiunile.

VII. Cum cumpar

VII.1. Preturile
Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe zivara.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.

VII.2. Metode de plata
Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: transfer bancar/ordin de plata sau numerar/cash la livrare. Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ordin de plata, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda si plata. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, sub forma unei facturi (detalii in cap. VII.2.1). Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea. Detalii despre plati sunt disponibile la adresa Plata securizata.

Taxele de livrare sunt in limita a 100kg, si sunt dupa cum urmeaza:
-in tara 0-5kg-17 lei prin curier rapid
-peste 5kg transportul se recalculeaza.

VII.2.1. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul zivara.ro prin transfer bancar/ordin de plata?
Puteti cumpara produse prin zivara.ro urmand 3 pasi:
a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul "Comanda acum".
b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.
Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin debifarea optiunii "'Adresa pentru livrare este aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului''. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele alegand "Pasul urmator". Daca adresa de livrare, sau adresa de facturare, sau ambele adrese nu sunt aceleasi cu adresele pe care le aveti inregistrate in contul de utilizator de pe site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva. Daca ati ales metoda de plata Transfer bancar/ordin de plata, veti primi prin e-mail o factura cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, trebuie sa mentionati la sectiunea Detalii de plata a ordinului de plata, numarul facturii primite prin email, care reprezinta confirmarea comenzii plasate. Dupa efectuarea platii prin transfer bancar/ordin de plata, va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresa contact@zivara.ro in maximum 24 de ore.

VIII. Descrierea si returnarea produselor

A)Returnarea produselor nepersonalizate:


Zivara.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, zivara.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de zivara.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare. Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr. 130/2000.

In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:
- de a returna produsul cumparat, in ambalajul original, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs.
- de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, in starea in care v-a fost livrat.

B)Returnarea produselor personalizate

Conform Ordonantei de urgenta nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Zivara.ro isi rezerva dreptul de a nu primi retur la produsele personalizate si confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator, (daca acestea nu prezinta defect de productie), conform Art.16.

Articolul 16:Exceptari de la dreptul de retragere:

Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce priveşte contractele la
distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele:
a) contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a
început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat
cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de
către profesionist;
b) furnizarea de produse sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe
care profesionistul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
c) furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau
personalizate în mod clar;
d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din
motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;

Toate imaginile produselor prezentate pe site/simulari grafice trimise prin e-mail au caracter orientativ si sunt personalizate la cerere conform comenzii realizate de client , motiv pentru care sunt  exceptate de la dreptul de retur/retragere prevăzut la art. 9-15 din OUG 34/2014 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale .

IX. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut
Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. Zivara.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe zivara.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe zivara.ro, cedati dreptul societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale zivara.ro.
Zivara.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe site zivara.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe site. Zivara.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

X. Forta Majora
Zivara.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre zivara.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la zivara.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele zivara.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

XI. Publicitatea
Zivara.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea zivara.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XII. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale
Zivara.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: contact@zivara.ro, sau sa ne contactati la numarul de telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract.

XIII. Legislatia aplicabila
Serviciile oferite de societate prin intermediul zivara.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.
Termenii si conditiile zivara.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul LMP MACRO PRINT SRL. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza municipiului Braila.

XIV. Prezentarea ofertei
LMP MACRO PRINT SRL isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul zivara.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul zivara.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul zivara.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.